Kvinder Cykler

Grafisk Design opgave til
Herning Cykler / Herning Kommune

Opgaven

Cykelkulturen er under pres i Danmark, og i Herning har de valgt at gøre noget ved det.

Herning kommunes mål er nemlig, at få hver fjerde op på cyklen inden år 2028. En af de initiativer Herning kommune har taget er, at holde kurser for indvandrerkvinder som ikke kan cykle.

Og når deltagerne består kurset, får de et kursusbevis / diplom. Det er her jeg kommer ind i spillet. Jeg fik besøg af Herning kommune / Herning cykler som gerne ville have lavet nogle A4 diplomer, kunden havde allerede købt de rammer som skulle bruges. Så mit arbejde var at lave et diplom der skulle passe ind i rammen.

KURSUSBEVIS / DIPLOM

Diplomet skulle indeholde hvad de havde arbejdet med på kurset; undervisere, navn på modtageren, sponsorer m.m.

Herudover skulle diplomet beholde den samme stil som kommunens afdeling “Herning Cykler” havde i forvejen. Jeg har før arbejdet med opgaver for dem, så det havde jeg kendskab til. Hvilke fonte, farver, grafik osv. der skulle bruges.

Til sidst fik jeg leveret en CSV fil med navne på alle deltagerne som skulle modtage et diplom. Filen bruger jeg til at generere en færdig PDF fil med, ved brug af funktionen “data merge” i inDesign. Opgaven skal være nem at lave til næste oplæg, derfor havde jeg valgt at udarbejde den sådan at kunden kun skulle aflevere en CSV fil som jeg hurtig kan generere filen klar til tryk.

Jeg har også stået for at trykke opgaven. Den valgte jeg at trykke på 170g silk papir, da det holder i lang tid og har en pen skinnende effekt. Samtidig vil det ikke krølle sammen inde i rammen.

Opgaven blev efterbehandlet med en duplo skæremaskine som skærer papiret langs kanterne for at fjerne den hvide perspektu. På grund af at der er print til kant, brugte jeg et SRA4 ark (225x320mm) til at printe på.


Der blev også lavet en roll-up til samme kursus som skulle minde meget om diplomet, men indeholde flere billeder fra begivenheden.

Opgave detaljer

Hvad går opgaven ud på?

 • Opgaven er en digitaltryks opgave (A4 Diplom) og en storformats opgave (Roll-up).
 • Sagen er en nyopsætning
 • Opgaven blev lavet i forbindelse med min elevplads (Reprohuset)

Ansvar for opgaveløsning

 • Kundekontakten bestod af mig og en medarbejder fra Herning kommunes afdeling “Herning Cykler”. Der blev i designprocessen sendt et par korrekturer til kunden for at sikre at alt var som kunden ønskede.
 • Opgaven blev løst, fra modtagelse til aflevering, af mig.
 • Der blev ikke taget hensyn til fragt, vægt osv., da kunden afhenter tryksagerne i person.

Overordnet kommunikation

 • Afsender
  • Undertegnet som lærling hos Reprohuset
 • Målgruppe
  • Kvinder med anden etnisk baggrund, der ikke kan cykle. Alder 16-60 år.
 • Er der taget højde for trykt og digitalt medie i forhold til målgruppen?
  • Nej

Designparametrene

For at imødekomme den overordnede kommunikation har jeg foretaget en række valg og fravalg undervejs i opgaven.

Målgruppen er kvinder. Derfor valgte jeg at bruge lyse farver med et par illustrationer af blomster, der også symboliserer naturen og sommervejr. Dette skal frembringe lysten til at cykle ude i det frie og naturlige. Derudover har jeg indsat et par illustrationer af cykler så budskabet bliver kommunikeret tydeligt.

På diplomet ønskede kunde også et gruppebillede af de deltagere som havde deltaget i dette kursus. Billedet fik jeg leveret af kunden som havde hyret en fotograf til begivenheden. I nederste højre hjørne af billedet kan man se holdnummer på de pågældende diplom. Holdnumrene stiger selvfølgelig hver gang et nyt kursus starter. Der blev ikke foretaget nogen farve rettelser til billedet, da fotografen allerede havde taget højde for dette.

Kvalitets Vurdering

Jeg er meget tilfreds med slutresultatet af opgaven. Mest fordi, at kunden også var meget tilfreds. Derudover var det meget tilfredsstillende at se deltagerne modtage diplomerne efter at have bestået kurset. Dette blev dækket af nyhederne og sendt i TV’et.
Deltagerne modtager diplomet i slutningen af videoen.

Deltagerne var meget glade for at bestå kurset og modtage et kursusbevis, og dette var en ren fornøjelse at vidne på de lokale nyhederne i TV’et.